Tufting - tuft dit eget vægtæppe

Kunne du tænke dig at skabe dit eget unikke mesterværk? Et one-of-a-kind design? Så er en tufteworkshop noget for dig!


Tufting er en ny og sjov måde at lave tæpper på. Kender man i forvejen lidt til garn, er dette en fordel, men dog ikke et krav - alle kan lære at tufte på denne workshop! Vi starter med en introduktion til selve redskabet. Her vil du blive sat ind i, hvordan du bruger tuftepistolen og klargør garnet i maskinen.

Vi starter med at skitsere det, du gerne vil tufte på lærredet. Vi anbefaler, du allerede har nogle forskellige idéer klar til, hvad du gerne vil tufte, så du sparer tid. Du har også mulighed for at lave nogle små skitser på papir af, hvad du gerne vil tufte. Hvis det er første gang du tufter, anbefaler vi, at du starter ud med simple motiver og laver et tuftet tæppe med højst 3-4 forskellige farver. Området du skal designe på måler cirka 50x50cm.  

Når designet er på plads, kan vi begynde vi at tufte. Christina vil være til stede under hele workshoppen til at hjælpe dig igennem processen og besvare dine spørgsmål. Der er max 6 deltagere på workshoppen så der er god tid til at hjælpe og vejlede den enkelte. 

Du kan se frem til en afslappende og spændende workshop med god musik og hyggelige omgivelser at tufte i. Når der er en lille time tilbage, bliver der ikke tuftet mere, og Christina vil nu vise, hvordan du putter tæppelatex på tæpperne, så du kan tage tæppet af rammen. 

Kaffe, the og vand er til rådighed ved høflig selvbetjening i tekøkkenet lige udenfor krea-lokalet. Skulle du bliver lækkersulten, er der rig mulighed for at få trængen stillet ved at købe købe mad, kage eller drikke i vores café, KaffeFair, i stueetagen.

Materialer
Der vil være tuftepistoler, rammer, lærreder og lim klar, så dette skal du IKKE medbringe.

Du skal selv medbringe det garn du ønsker at bruge, gerne 8-10 ruller i alt. Du får brug for 2-4 ruller af samme farve og vi anbefaler at dit design max har 3-4 forskellige farver i alt. Vi anbefaler Amigo xl garn fra hobbi, se deres udvalg her.

Amigo garn er perfekt til at tufte med og er mest prisvenligt.

Kan du ikke denne dato? Så er der heldigvis også mulighed for at komme på tufting workshop d.20/4.

 Kursusnummer
58520-W3

Dato og tid
Søn 10.03.2024 12:00-17:00

Underviser
Christina Thomsen

Undervisningssted
FOKUS, Strandvejen 19
9000 Aalborg

Lokale
216

Pris

995,- Almen

FOKUS Folkeoplysning
Strandvejen 19, 1. sal
9000 Aalborg
Telefon: 99 30 10 00
Mail: info@fokus-folkeoplysning.dk
Facebook Instagram LinkedIn YouTube