Fransk madlavning

Lær at lave gennemførte franske retter


Vil du gerne lære at lave ægte franske retter på en gennemført måde, så er dette forløb skabt til dig.

Vi mødes over 4 gange og laver solide franske retter som fx løgsuppe og frølår, så du kan forkæle dig selv og dine gæster i fremtiden. Vi kommer til at snakke om regionale forskelle, hvad der hører til hvilken årstid og hvilken vin, man kan drikke til.

Hver gang laver vi en hovedret og en dessert, der er afstemt efter hinanden. Fx en solid tartiflette med en dejlig frisk citrontærte til dessert.

De autentiske ingredienser som oste, snegle, frølår mv er selvfølgelig hentet i Frankrig. De andre råvarer køber vi lokalt.

Over de 4 gange vil du vejledes igennem 4 hovedretter og 4 desserter:

  1. Løgsuppe med grillet ostebrød – lavet fra bunden
    1.  & Tarte tatin – fransk æblekage
  2. Tartiflette – kartofler, bacon, ost og fløde i harmoni
    1.  & Citrontærte
  3. Snegle & frølår – hvordan og med hvad?
    1.  & Eclaire – fransk udgave af vandbakkelser
  4. Pissaladière – en fransk udgave af pizza med løg, ansjoser & oliven
    1.  & Clafoutis – pandekagekage med frugt

Vi opfordrer dig til at medbringe et forklæde, viskestykker og karklude, så du kan føle dig hjemme i køkkenet.

Udgifterne til de friske og autentiske råvarer vil være omkring 100,- pr. gang, og disse betales direkte til underviseren.

Så hvis du er klar til at fordybe dig i den franske madkultur, og lære at lave de mest elskede retter i et jordnært og hyggeligt miljø, skal du tilmelde dig dette madkursus.

-
Hvis dit ønskede kursus er startet eller står som ”fuldtegnet”, kontakt os på 99301000 eller info@fokus-folkeoplysning.dk for at høre om dine muligheder.

Holdet er en del af projekt "Young and strong".

Tir28.01.202517:00-20:00
Tir04.02.202517:00-20:00
Tir11.02.202517:00-20:00
Tir25.02.202517:00-20:00

Om Majken Green

Majken Green

Majken har tidligere ejet en fransk vinbar i Aalborg, hvor hun eksperimenterede med det franske køkken og sammensætningen af god vin og mad.
Her var hun desuden ansvarlig for den franske menu – både planlægning og udførelse.

"Jeg er frankofil af hjertet – især fransk vin og mad tester jeg med stor fornøjelse.
Jeg har tidligere undervist unge og voksne i 18 år, og elsker at lære fra mig.


Jeg vil rigtig gerne dele min passion for fransk madlavning med dig!"


Kursusnummer
59765

Første mødegang
Tir 28.01.2025 17:00-20:00

Sidste mødegang
Tir 25.02.2025 17:00-20:00

Underviser
Majken Green

Undervisningssted
Gistrup Skole
Hadsundvej 406
9260 Gistrup

Pris

909,- Almen
805,- Folkepensionist
805,- Studerende på SU
805,- Førtidspensionist
805,- Ledig
805,- Sygedagpengemodtager
669,- Ung ml. 18-25år

Del på Facebook

FOKUS Folkeoplysning
Strandvejen 19, 1. sal
9000 Aalborg
Telefon: 99 30 10 00
Mail: info@fokus-folkeoplysning.dk
Facebook Instagram LinkedIn YouTube