Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med
forholdsvis enkle teknikker kan du fremstille forskellige ostetyper fra friskost
og myseost til gule faste oste som Havarti eller Danbo samt forskellige
skimmeloste.
På dette kursus lærer du grundteknikker til at fremstille
forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion.
Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter fremstilling af rigtig
håndværksost.
Vi
laver på dagen 3 oste efter ostemesterens valg..
Dagens program:
• Velkomst med kaffe og
brød.
• Introduktion til grundprincipperne for ostefremstilling historie og
de forskellige ostetyper der skal arbejdes med.
• og lagring.
• Vi sætter
ost i gang og arbejder med tre typer af ost.
• Let frokost.
• Vi
arbejder videre med ostene.
• Vi gør ostene klar til forarbejdning
og videre lagring.
• Vi runder af med oprydning og kaffe med lidt
kage.
Underviser: Hans Henrik Knudsen, ostemester på Thise
Mejeri.
Kursusnummer
53206
Dato og tid
Lør 16.10.2021 10:00-15:15
Underviser
Sten Holmgaard Sørensen
Undervisningssted
Halkær Kro
Halkærvej 59
9240 Nibe
Lokale
Kroen
Pris
750,- | Almen |