Grøntsagsdyrkning i køkkenhaven

– høst, opbevaring og god kompost


Underviser: Birthe Holt – Gartner i Levefællesskabet Hertha - Læs om Hertha på www.hertha.dk

Der kan købes biodynamiske kompostpræparater af høj kvalitet

Prisen er inkl. Kaffe og te undervejs, og suppe med brød til frokost

Medbring udetøj efter vejret – vi skal en tur på Halkær Landsbyfælled undervejs

 Birthe Holt er gartner på Hertha Levefællesskab i Herskind mellem Århus og Silkeborg. Hun dyrker alle mulige grøntsager til de ca. 200 beboere i øko-landsbyen Hertha. Nogle af dem er udviklingshæmmede, og de er med i arbejdet i Herthas gartneri, landbrug, mejeri og bageri nogle timer om dagen. Birthe Holt gør meget ud af at opbygge jordens frugtbarhed med biodynamiske præparater, kompost, efterafgrøder og skånsomme metoder. Hun har mange års erfaring med at dyrke fantastiske grønsager, også fra mange andre steder på kloden.

 

 

Den sidste tid har holdt mange af os hjemme. Det har givet os rig mulighed for at gå i lag med haven. Måske kribler det også i dig efter at få mere viden om, hvordan du får det bedste, mest bæredygtige resultat med dine grøntsager? FOKUS og Halkær Kro og Kulturhus tilbyder sammen et kursus i biodynamisk grøntsagsdyrkning - høst, opbevaring og god kompost.


Vi vil gennemgå kompostering, høst og opbevaring, efterafgrøder, grøngødning, ukrdtsregulering og jordbearbejdning, dyrkning i drivhus, brug af Maria Thun's såkalender og meget mere. Kurset vil på en praktisk og simpel måde give en indføring i den biodynamiske metode og baggrund med fokus på efterårets arbejde. 

Fokus Folkeoplysning - Strandvejen 19 - 9000 Aalborg - Tlf. 99 30 10 00 - Mail: info@fokus-folkeoplysning.dk - CVR: 88 04 30 14

;