Sprogniveauer

Når du overvejer at starte på et af vores sprog kurser, vil vi gerne vejlede dig til at finde det niveau der passer DIG bedst. Vi har opdelt vores sprogkurser i seks niveauer i henhold til Europarådets skala. Ud fra beskrivelserne her kan du finde det niveau der passer til dig. Er du stadig i tvivl er du velkommen til at kontakte os eller vores erfarne undervisere. Vi ønsker dig en tryg start på vores solide forløb.

 

 BASISNIVEAU

 • A1 - begynder:
  Du har ikke tidligere har fået undervisning i sproget eller har glemt dine færdigheder.
 • A1 - fortsætter:
  Du kan forstå og anvende velkendte udtryk der har med grundlæggende situationer i hverdagen at gøre. Du kan præsentere dig selv og andre og kan stille og besvare spørgsmål om personlige detaljer, såsom hvor han/hun bor osv. Du kan indgå i en enkel samtale forudsat at den anden person taler langsomt og tydeligt og er indstillet på at hjælpe.

 • A2
  Du kan kommunikere i nutid, fortid og fremtid om enkle og dagligdags emner som indkøb, familiære forhold, lokal geografi, etc. Du kan beskrive dig selv, din familie og dit nærmiljø
  Du kan læse og forstå korte og lette tekster samt finde specifikke oplysninger i lidt mere avancerede tekster.

ØVET NIVEAU

 • B1
  Du forstår hovedpunkterne i en klar normal fremstilling om velkendte emner, man regelmæssigt støder på i forbindelse med arbejde, skole, fritidsaktiviteter osv. Du kan klare de fleste af de situationer, som normalt opstår under rejser i områder, hvor sproget tales.
  Du kan på et enkelt, ikke fejlfrit, men nogenlunde flydende sprog, beskrive oplevelser og begivenheder, drømme, håb og ambitioner samt kort begrunde og forklare holdninger og planer. Du kan læse og forstå det væsentligste i mere avancerede tekster.

 • B2
  Du kan forstå hovedpunkterne i en kompleks tekst, og du kan læse og forstå skønlitterære tekster på et almindeligt standardsprog Du kan kommunikere, så frit og spontant at en samtale med en indfødt samtalepartner går stort set problemfrit. Du kan på et forholdsvis flydende og nuanceret sprog udtrykke dig klart og detaljeret om mange forskellige emner.


AVANCERET NIVEAU:

 • C1
  Du kan læse udfordrende tekster. Du kan udtrykke dig nærmest spontant og frit uden at skulle lede efter ord. Du kan udtrykke dig klart og velstruktureret om komplekse emner, og giver detaljerede beskrivelser.

 • C2
  Du kan uden besvær forstå næsten alt, hvad du hører eller læser, og udtrykke dig spontant og flydende i næsten alle situationer. Dit sprog er korrekt og varieret, og du har udviklet en personlig stil

 

FOKUS Folkeoplysning
Strandvejen 19, 1. sal
9000 Aalborg
Telefon: 99 30 10 00
Mail: info@fokus-folkeoplysning.dk
Facebook Instagram LinkedIn YouTube