KulturKlubben

KulturKlub FOKUS er en succes som samler op mod 800 medlemmer om en række specielt tilrettelagt arrangementer. Nogle store, nogle små, men alle med et personligt præg, som sikrer dig en god oplevelse. Vi lægger vægt på at være sammen, - og at have tid til hinanden. I den praktiske afdeling giver vi alle en hånd med, når der er behov for det. Vi har et glad fællesskab, hvor vi tager os tid til en kop kaffe og en snak om oplevelser siden sidst. Måske synger vi en sang.
Vore arrangementer er også åbne for ikke medlemmer, så du behøver ikke at melde dig ind hvis at du først lige vil prøve om det er noget; ligesom du sagtens kan invitere en ven eller veninde med til et arrangement. En række af vore tilbud er tilrettelagt eller afvikles i samarbejde med andre arrangører. 

Medlemspakken efterår 2017
Gratis for dig så snart du har betalt medlemsgebyret.
Bemærk ved de enkelte arrangementer om tilmelding er nødvendig eller ej.

 ________

BÆREDYGTIGHED
Daniel Nyboe Andersen byder velkommen og leder os gennem dagens program. Daniel har tidligere været aktiv i Bæredygtighedsarbejdet i Aalborg, og er nu medlem af Aalborg Byråd på 12. år. Han har i den seneste valgperiode været kommunens 1. viceborgmester. Daniel er desuden formand for bestyrelsen i FOKUS Folkeoplysning.

Kl. 13.00 -15.00: Historien om Rav Aage fortalt af Jens Østergård
Jens Østergaard er tidligere skolelærer ved Nibe Skole og oprindelig fisker fra Skive kanten. Jens er aktiv i mange sammenhænge. Han er f.eks. formand for Nibe Kaaglaug og forfatter til en række bøger om livet ved Limfjorden. Han har for nylig udgivet en flot skildring af Rav Aages kamp mod Cheminovas forurening ved Thyborøn. I 30 år talte Rav Aage fiskenes sag for de har som bekendt ingen stemme oven over vandet. Få et kig ind i miljødebatten i 60´erne og et kig ind i Rav Aages  personlige og miljøpolitiske liv.

Kl. 16.00 -18.00: Signe Wenneberg for viderekomne
Signe Wenneberg er uddannet journalist med lokalt og globalt miljø på dagsordenen fra morgen til sent. Hun er en eventyrlig formidler af, hvad hun læser, hører og oplever. Vi har for nylig haft besøg af Signe Wenneberg, men fik det gjort alt for kort. Derfor er hun tilbage i Aalborg med en ny fortælling, som vi har kaldt: Signe Wenneberg for viderekomne. 

Kl. 19.00 -21.00: Det tabte land - en fortælling om det danske landskab ved Kjeld Hansen
Kjeld Hanen har sin egen verden på www.gylle.dk, hvor han hudfletter landbruget, når de manipulerer og kører om hjørner med EU-kronerne og alle vi andre. Han er derudover en flittig naturven med skarpe øjne for forandringer. Han har på det seneste skrevet historien om ”Det tabte land” - om al den natur, som måtte afskrives fordi Hedeselskabet skulle dræne og rette åløb ud for at skaffe mere landbrugsjord. Landbrugsjord som i dag ofte ikke dyrkes, og som gror i krat og ny skov  eller som genskabes til ny natur, som vi kender det fra naturgenopretninger i Halkær, Vildsted m.v.

Kr.100/GRATIS KulturKlub medl.
(medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op)
 45925 - Man. d. 11.09 kl. 13:00-21:00 - Skråen 
________
KRISTIAN LILHOLT
Det er tid til jubilæum for Kristian Lilholt. Den flittige spillemand med de mange talenter har fejret 60 års dag, og markerer det med  en LP-koncert af 3 ½ times varighed.   Mød Kristian Lilholts  musik med stor besætning i Musikkens Hus og vær med til at fejre den populære, elskelige og glade  mand. Du får en rigtig stor musikoplevelse i selskab med Kristian Lilholt og hans musikalske lege-kammerater. 

Du møder Tine Lilholt, fløjte, harpe m.m., Ida Friis Virenfeldt, vokal, Cecillie Hyldgaard, cello, Kajsa Vala, guitarer, dobro, mandolin, vokal, Lasse Jørgensen, bas, slagtøj, Frede Panduro, guitarer, Jakob Storm Mahler, trommer, slagtøj og Kristian Lilholt, vokal, guitar, piano, keyboards

GRATIS KulturKlub medl.
HUSK TILMELDING
45926 - Ons. d. 04.10 kl. 19:30 - Musikkens Hus
________
MICHALA PETRI OG LARS ULRIK MORTENSEN 
- Co-co barok-ensemble i Musikkens Hus
Michala Petri og Lars Ulrik Mortensen har begge modtaget den prestigefyldte Sonning pris for deres musikalske indsatser. De mødes det kommende efterår i et spædende samarbejde, der formidler barokkens musik på det højeste internationale niveau. Vi møder musik som det lød i fyrstelige italienske forsamlinger i 1700-tallet. Du møder naturligvis musik skrevet af Antonio Vivaldi, men også af andre af periodens førende komponister. Lars Ulrik Mortensen spiller cembalo og har som leder af Concerto Copenhagen formået af få den dansk baserede barok-ensemble på gæstespil overalt i verden. KulturKlub FOKUS i samarbejde med Musikkens Hus. 

GRATIS KulturKlub medl.
HUSK TILMELDING
45927 - Søn. d. 01.10 kl. 19:30 - Musikkens Hus
________
VI SÆTTER LUTHER UNDER LUP 
Vi skal naturligvis i KulturKlub FOKUS stoppe op og markere 500 året for Reformationen. Vi gør det i samarbejde med Vor Frue Kirke. Vi har tilrettelagt en eftermiddag med film og fortælling om Luther. Samtidig får du mulighed for at møde nye salmer, der knytter sig til reformationens budskaber. Det sker i et samarbejde med kirkens præster og kirkens organist, Peter Schüsler. Sopran Jane Marcussen hjælper os på vej med de sanglige udfordringer. Kammerkoret Dorimus medvirker med musik relateret til Luther og hans samtid.  

Kl. 13.00-15.30    Film om Martin  Luther vises. Introduktion ved  Peter Grarup
Kl. 15.30 -16.30    ”Syng med glæde i Luthers ånd”

Gratis adgang
Lør. d. 28.10 kl. 13:00-16:30 - Vor Frue Kirke
________
LANG DAG OM KUNST I GUG KIRKE  
- Bente Scavenius er tilbage
Kl. 14.00 - 16.30  Kirkekunst i det nordjyske - en fortælling ved Anne Lie Stokbro.
Gug Kirke er en flot ramme til at fortælle om kirkekunst i det nordjyske. Først og fremmest er kirkens bygning et enestående kunstværk. Dernæst rummer kirken en række spædende kunstværker fra kirkens opførelsesperiode for 40 år siden. Vi starter med en fortælling om kirkekunst i Gug Kirke, og kigger derpå ud i landskaberne der omgiver os: Himmerland og Vendsyssel. Et foredrag der bringer dig tæt på samtidskunsten som den kan udfolde sig i en kirke med enkelte afstikkere til ”gamle dage”. En god inspiration til en eventuel senere køretur ud i landskabet!

Kl. 19.00 - 21.00 Bente Scavenius er blevet en fast del af vort fællesskab i KulturKlub FOKUS. Hun arbejder denne sommer på en ny bog om landskabet i dansk malerkunst. En bog der bringer os til ikoniske steder i det danske land, og giver os et møde med malernes formidling af deres sansning.

Kr. 150/ GRATIS KulturKlub medl.
(medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op)
45930 - Tirs. d. 07.11 kl. 14:00-21:00 - Gug Kirke 
_______
DEN STORE AFTEN OM TOVE DITLEVSEN
- Jens Andersen fortæller og Margrethe Grarup og Kaare Norge synger og spiller

KulturKlub FOKUS markerer på forskellig vis 100-året for Tove Ditlevsens fødsel. Størst er, at vi får besøg af forfatteren Jens Andersen, som for år tilbage skrev en bog om Tove Ditlevsen. Jens Andersen er en af vor tids store fortællere, og her er han tilbage i Gug Kirke, som vi i KulturKlub FOKUS har gjort til hans hjemmebane i Aalborg. 
Vi har også inviteret Margrete Grarup, og bedt hen¬de synge en række af Tove Ditlevsens digte. Hun har sat nye melodier til nogle af digtene, og valgt en ny samarbejdspartner til akkompagnement: guitaristen Kaare Norge. 

Kr. 100/ GRATIS KulturKlub medl.
(medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op)
45932 Onsdag d. 29.11 kl. 19:00-22:00 i Gug Kirke
_______
BONUS ARRANGEMENTER:
Program intro & mexicansk matiné-koncert: Vor Frue Kirke - Tirs. d. 19. sept. kl. 16:00-18:00 - GRATIS adgang til koncerten. (ingen tilmelding) 
Kammermusik fra Thy: Vor Frue Kirke - Tors. d. 16. nov. kl. 19:30 - GRATIS for KulturKlub medl. (ingen tilmelding) 
Coro Misto: Vor Frue Kirke - Søn. d. 19.11 kl. 16:00 - GRATIS adgang. (ingen tilmelding) 

 _______

 

MEDLEMSSKABET KOSTER KR. 499/375* DU KAN TILMELDE DIG HER

Kulturklubbens aktiviteter planlægges og afvikles af kulturkonsulent Lars Bang Jensen.  Lars kan kontaktes på tlf. 53 29 44 07  eller via mail: bangforlag@gmail.com se også Lars' hjemmeside her. Ved alle arrangementer lægger vi vægt på, at du får mere end en kulturel oplevelse. Som regel følger vi oplevelsen op med et oplæg, eller en debat. Og så betyder det sociale fællesskab også en del. Medlemsskabet giver dig også RABAT på en række spændende og unikke oplevelser, samt tilbud om nye spontane arrangementer. 

Medlems-beviser udleveres ved gratis-arrangementerne, eller kan afhentes på kontoret.

*Prisen forudsætter at du er fyldt 65 år eller er førtids pensionist og bosiddende i Aalborg Kommune. For andre er prisen 499,- kr. (gælder indtil 30-06-2017)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Som medlem af KulturKlub FOKUS får du:

  • Medlemspakken
  • Rabat på ca. 30 kulturelle arrangementer
  • 15 pct. rabat på køb i Kaffé Fair.
  • En kop kaffe/the ved køb af billet i "Biffen".
Medlemskab dokumenteres ved køb.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Besøg Kulturklubbens samarbejdspartnere

En række af vores tilbud er tilrettelagt eller afvikles i  samarbejde med andre arrangører.
Her under finder du links til nogle af vores samarbejdpartnere: