Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Lær at lave ost

Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan du fremstille forskellige ostetyper fra friskost og myseost til gule faste oste som Havarti eller Danbo samt forskellige skimmeloste.
På dette kursus lærer du grundteknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter fremstilling af rigtig håndværksost.


Vi laver på dagen følgende 3 oste: Skorpefri 50+GOUDA, en kitmodnet Esrom/Hawarti 45+ og en Fynsk rygeost.

Dagens program:
• Velkomst med kaffe og brød.
• Introduktion til grundprincipperne for ostefremstilling historie og de forskellige ostetyper der skal arbejdes med.
• og lagring.
• Vi sætter ost i gang og arbejder med tre typer af ost.         
• Let frokost.
• Vi arbejder videre med ostene.        
• Vi gør ostene klar til forarbejdning og videre lagring.
• Vi runder af med oprydning og kaffe med lidt kage.

Underviser: Hans Henrik Knudsen, ostemester på Thise Mejeri.

Holdnr.
50201
Dato
21.03.2020
Ugedag
lørdag
Tidspunkt
Kl. 09:30 - 15:30
Underviser
Hans Henrik Knudsen
Adresse
Halkær Kro, Halkærvej 59, 9240
Lokale
Kroen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
750
Almen

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 121.03.202009:30 - 15:30Halkær Kro