Fiberfryd

Håndværk og design festival i Aalborg


Hvad:                 FiberFryd2021

Hvor:                 Strandvejen 19, 9000 Aalborg

Hvornår:            6. november fra kl. 8:00-18:00

Hvor meget:      875kr.

Nu er tiden endelig kommet, hvor corona-pandemien er så meget under kontrol, at vi ikke frygter aflysninger og restriktioner, der gør, at vores længe ventede FiberFryd igen må aflyses. Derfor kan vi nu endelig åbne for tilmeldingen – og du kan godt glæde dig! Vi har strikket et rigtig lækkert program sammen til jer – som både rummer en masse strik men også en masse andet! Så derfor kan du sagtens prikke til din kollega, nabo, veninde, mor, søster eller en hel sjette, som du bare gerne vil tilbringe en hyggelig og kreativ dag sammen med!

Billet til FiberFryd2021 inkluderer:

•En hel dag med ligesindede strikkeentusiaster i et unikt strikkefællesskab.
NYHED! Flere workshops med andre kreative sysler som bl.a. keramik, broderi og hækling.

•Forplejning hele dagen fra KaffeFair - lige fra morgenboller til eftermiddagskage samt kaffe/te og vand hele dagen.

•FEDE foredrag med bl.a. Sisse Fog Odgaard, som er kvinden bag 10.000 Skygger.

•Deltagelse i to inspirerende workshops (formiddag og eftermiddag) i alt fra keramikknapper til mønstertilpasning, hvor du selv får lov til at prøve kræfter med en ny teknik.

•Afspændende yoga i frokostpausen.

•Konkurrencer med SKØNNE præmier hele dagen.

VIGTIG INFO

Når vi har registreret din tilmelding og betaling, sender vi dig et link hvorfra du kan tilmelde dig dine to workshops. Tilmelder du dig FiberFryd2021 uden for åbningstid man.- fre. kl. 9-15, sender vi linket til de forskellige workshops den følgende hverdag.

Der kan være rift om pladserne, og da det er først til mølle, kan det betale sig tilmelde sig hurtigst muligt – men bare rolig: Der er fede workshops til alle!

Skulle det alligevel ske, at der er fuldt booket på de workshops du vil på, og de tilgængelige ikke falder i din smag, så fortvivl ej! Henvender du dig indenfor 10 dage efter du har tilmeldt og betalt for FiberFryd2021, returnerer vi det fulde beløb (875kr.)

OBS!

Det er vigtigt, at du udfylder med korrekt e-mail, da det er her, du modtager yderligere information om dagen. Vigtigst af alt er det her, du modtager link til at kunne tilmelde dig de spændende workshops på dagen.

Men vi lader dig jo ikke købe en billet i blinde. Derfor kan du nedenfor se en oversigt og kort beskrivelse af de workshops, du kan se frem til på FIBERFRYD2021:

Bæredygtig indkøbstaske – stoftryk og frie sting - FÅ PLADSER
v. Björk Ottosdottir, formiddag og eftermiddag.

Stoftryk kan trykkes så let og fint, at det fremstår nærmest som akvarel, og det danner dermed den smukkeste baggrund for broderiet. Vi laver en skabelon i plastik, blander farver og trykker motivet på tasken. Herefter fremhæver vi særlige detaljer og linjer med frie broderisting, og vi ender med unik shopping taske.

Max. 15 deltagere.

Du skal medbringe:
- (Broderi)saks
- Garnrester 

Workshop i mønsterudregning og tilpasning i strik - FÅ PLADSER
v. Hanne Rimmen, formiddag og eftermiddag.

Vi har alle sammen prøvet at strikke en sweater eller andet, som enten er blevet for stort, for småt, eller har haft en elendig pasform, når det er færdigt. På denne workshop, kan du lære, hvordan du kan regne den ud således, at du ikke render ind i dette ærgerlige problem igen. Du kan også lære at udregne dit eget personlige strikkemønster, eller ændre på et mønster du allerede har i forvejen.

Max. 20 deltagere.

Du skal medbringe:
- En strikkeprøve - ca. 15 x 15 (ikke mindre). Strikkeprøven skal være vasket og dampet, så den er glat
  og fin. (Ønsker du at beregne dig frem til en trøje, som du har købt garn til, skal prøven naturligvis
  være strikket i det pågældende garn).
- Notesbog, skriveredskab og en rød og grøn blyant
- Målebånd og lommeregner 

Tips og montering - FULDT BOOKET EFTERMIDDAG
v. Jena Kofoed, formiddag og eftermiddag.

Har du får styr på, hvordan du syr dit strik sammen? Der findes forskellige måder, og Jena gennemgår sammensyning på strik og hækling, elastisk opslag og syet aflukning. Hvad med at strikke striber uden hak? Jena giver dig tips og tricks og grundlæggende kendskab til forskellige teknikker at strikke striber med to eller tre farver. Hun viser også forskellige ideer, som kan anvendes ved striber og eksempler på, hvad kan du bruge det til.

Max. 15 deltagere.

Knap(per) nok?! - FULDT BOOKET
v. Gitte Kalstrup aka. Den Gale Hane, formiddag og eftermiddag

På denne KERAMIK workshop kan du fremstille KNAPPER NOK til dit strikketøj til lang tid fremover. På kurset vil du blive instrueret i, hvordan du designer og fremstiller de skønneste knapper i de farver, som lige passer til den trøje, du er ved at strikke eller måske allerede har strikket. Fuldend din egen unikke kreation med helt unikke knapper.

Max. 15 deltagere.

Der vil være 1 ovnplade på 35-40 cm i diameter til rådighed for hver enkelt deltager. Du må påregne at skulle afhente dine knapper ca. en uge efter. Kan eftersendes mod portobetaling. 

Balancesjal – balance i resterne
v. Karen Lauger aka. Lykkefanten, formiddag.

Er din strikkekurv også fuld af rester? På denne workshop lærer du, hvordan resterne kan sættes sammen efter garnets løbelængde, kvalitet og ikke mindst valør, så du opnår ro i resterne og balance i farverne. Du sammensætter din egen version af sjalet ”Balance” – opskriften får du selvfølgelig med hjem. 

Max. 20 deltagere.

Du skal medbringe:
- Strikkepind 4,5-6 mm.
- En masse garnrester til dit sjal.
- En telefon med kamera

Perler og bobler – effekter i strik - FULDT BOOKET
v. Karen Lauger aka. Lykkefanten, eftermiddag.

Trænger du også til mere power og pynt i dit strikketøj? Så kan du kan lære at pimpe dit strik med nye teknikker. Du kan bruge både perler og bobler til at skabe farve og pep på din basisstrik, understrege fine mønstre og som simpel (eller fantastisk) dekoration. På workshoppen leger vi med tre teknikker til at sætte perler i dit strik og en hel masse forskellige former for knopper og bobler.

Max. 15 deltagere.

Du skal medbringe:
-Garn og pinde (der passer sammen og minimum pind 4).

Japanske strikkemønstre - FULDT BOOKET FORMIDDAG /FÅ PLADSER
v. Charlotte Werenberg, formiddag og eftermiddag.

På denne workshop får du mulighed for at øve dig i at strikke smukke japanske strikkemønstre efter diagram samt introduktion til at forstå de engelske vendinger og forkortelser i diagrammer. Vi ser desuden på teknikker der giver en flot finish ved opslag og aflukning. Forhåbentlig bliver du klar til at kaste dig ud i dit første engelske projekt.Vi kigger også lidt på Ravelry, som er er en stor international strikke- og hækle database med overflod af inspiration og opskrifter.

Max. 15 deltagere.
Du skal kunne strikke men behøver ikke være øvet eller ekspert.

Du skal medbringe:
-Strikkepinde str. 3,5 eller 4 gerne rundpind og snoningspind
-Garn der passer til pindende - det kan sagtens være rester.

Hækl din egen unikke clutch
v. Mette Prip, formiddag og eftermiddag.

På denne workshop kan du hækle din egen personlige clutch. Om det er til de små ting i tasken, dit strikketilbehør eller monteret med strop, til at have over skulderen er helt op til dig! Der leges med garn i forskellige kvaliteter og du lærer at bruge forskellige teknikker – bl.a. hvordan du monterer foer.

Max. 15 deltagere

Du skal medbringe:
-garnrester
-hæklenål

Gobelin strik - FÅ PLADSER
v. Laura Dalsgaard, formiddag og eftermiddag.

Gobelinstrik er hot som aldrig før! Laura, som er gobelinstrikkens ukronede dronning, vil på denne workshop guide dig til at imponere alt og alle med din egen gobelin strik. Om det skal være abstrakte blokmønstre eller mere formfuldendt er helt op til din egen personlige smag – teknikken er den sammen.

Max. 15 deltagere

Du skal medbringe:
-garn/garnrester og passende pinde

Macramé – knytning på et helt nyt niveau
v. Stine Drøgemüller (Makram), formiddag og efter middag.

Macramé er egentlig ikke noget nyt, men det det har fået sin helt egen renæssance – bl.a. er de flotte planteophæng blevet et hit! På workshoppen får du lov til at prøve kræfter med teknikken og lave dit helt eget ophæng. Du lærer tre-fire knytteteknikker, og Stine guider dig til videre udfoldelser.

Max. 15 deltagere.

Der skal påregnes en materialepris på denne workshop på 120kr. som afregnes med underviser på dagen.


Skab din egen opskrift - FÅ PLADSER
v. Kira Dynnes Svendsen (Almaknit), formiddag og eftermiddag

Har du nogensinde oplevet at lede længe efter en opskrift, hvor både design og strikkefasthed går op i skøn harmoni? På workshoppen vil du lære at benytte AlmaKnits unikke design-selv-program. Vi strikker en strikkeprøve lap og bruger den til at bygge en personlig opskrift – dit eget strikdesign i det garn du gerne vil strikke i. Du modtager din unikke strikkeopskrift som en udførlig pdf efter endt workshop.

Max 15 deltagere

Du skal medbringe:
-Strikkepinde
-gerne garn, hvis der er noget i gemmerne, som mangler en god opskrift

 
Det bliver svært kun at vælge to...!

 

{{shoppingCartTextDefinitions.courseAvailabilityStatusFinished}}{{shoppingCartTextDefinitions.courseAvailabilityStatusFinished}}

Loading

{{shoppingCartTextDefinitions.participantCount}}


{{shoppingCartTextDefinitions.placeInCart}}

{{shoppingCartTextDefinitions.courseInfoNumber}}
53050

{{shoppingCartTextDefinitions.courseInfoDateAndTime}}
Lør 06.11.2021 08:00-18:00

{{shoppingCartTextDefinitions.courseInfoLocation}}
FOKUS, Strandvejen 19
9000 Aalborg

{{shoppingCartTextDefinitions.courseInfoPlace}}
003 Event

{{shoppingCartTextDefinitions.courseInfoPrice}}

875,- Almen

FOKUS Folkeoplysning
Strandvejen 19, 1. sal
9000 Aalborg
Telefon: 99 30 10 00
Mail: info@fokus-folkeoplysning.dk
Facebook Instagram LinkedIn YouTube