KulturKlubben

KulturKlub FOKUS er en succes som samler op mod 800 medlemmer om en række specielt tilrettelagt arrangementer. Nogle store, nogle små, men alle med et personligt præg, som sikrer dig en god oplevelse. Vi lægger vægt på at være sammen, - og at have tid til hinanden. I den praktiske afdeling giver vi alle en hånd med, når der er behov for det. Vi har et glad fællesskab, hvor vi tager os tid til en kop kaffe og en snak om oplevelser siden sidst. Måske synger vi en sang.
Vore arrangementer er også åbne for ikke medlemmer, så du behøver ikke at melde dig ind hvis at du først lige vil prøve om det er noget; ligesom du sagtens kan invitere en ven eller veninde med til et arrangement. En række af vore tilbud er tilrettelagt eller afvikles i samarbejde med andre arrangører. 

Medlemspakken forår 2017
Gratis for dig så snart du har betalt medlemsgebyret.
Bemærk ved de enkelte arrangementer om tilmelding er nødvendig eller ej.

Preben Harris på sporet af Herman Bang
Vær med når vi møder skuespiller Preben Harris og hører hans fortælling om Herman Bangs bevægede liv. Preben Harris er kendt fra roller i folkekære tv-serier som Matador, Taxa, Krøniken og Rejseholdet. Men også hans teaterkarriere er imponerede! Han åbnede teatret Svalegangen i Århus, senere var han leder af Gladsaxe Teater, og sidst var han i 30 år leder af Folketeatret i København. Hans seniorliv udfyldes med blandt andet oplæsning og forfattervirksomhed, og monologen om den kendte forfatter Herman Bang er oprindeligt sammensat i samarbejde med Thomas Bredsdorff.
Kr. 100/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44926 - Torsdag d. 26.01 kl. 14:00 i Folkekirkens hus
44929 - Torsdag d. 26.01 kl. 19:00 i Folkekirkens hus


Fortællingen om Island
Temadag om Island med fortælling, forfattermøde og film. Mød forfatteren Hallgrimur Helgason (der bl.a. skrev Kvinden ved 1000 grader) & Rikke Pedersen, leder af Nordisk Vulkanologisk Institut på Island. Vi skal se den nye islandske film : Sparrows.
En dag tilrettelagt og afviklet af Torben Rasmussen, tidl. leder af Nordens Hus i Reykjavik. Medarr. Team-Island & Icelandair.
Kr. 150/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44925 - Søndag d. 05.02 kl. 12:00-16:00 på Skråen


Den store vikingedag
Lang dag på Skråen tilrettelagt i samarbejde med Elisabeth Barfod Carlsen, tidligere leder af museet på Lindholm Høje. Vi får besøg af professor emeritus Else Roesdahl fra Århus. Hun vil fortælle træk fra et langt forskerliv med vikingerne. Erik Johansen vil fortælle om vikingerne i det nordjyske, og vi møder vikingeskibe og vikingemad. Søren Ryge Petersen også forbi.
Kr. 150/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44927 - Søndag d. 19.03 kl. 12:00-16:00 på Skråen


Nis Bank-Mikkelsen synger Bellmann
Skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen tager os med til Stockholm, hvor vi skal lytte til Carl Michael Bellman toner, og høre om urmageren Fredmans vanskeligheder i viserne. Nis Bank-Mikkelsen har vundet sig en position som en af nordens fremmeste formidlere af den svenske rokokodigter Bellmanns univers. Han har fået en så solid position i Sverige, at han blandt andet har optrådt for Nobelkomiteen i Stockholm. Nis Bank-Mikkelsen vil være kendt af mange fra en lang og stor teater- og filmkarriere som strækker sig fra tv-serien Matador til satireprogrammet Rytteriet. Nu optræder han for medlemmer af KulturKlub FOKUS ved et arrangement tilrettelagt i samarbejde med Vor Frue Kirke. Akkompagnement: Jan Sommer.
Kr. 150/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44928 - Tirsdag d. 04.04 kl. 19:00 i Vor Frue Kirke


GRATIS ADGANG TIL ORDKRAFT FOR KULTURKLUBMEDLEMMER
Endnu engang slår Nordkraft dørene op for Nordjyllands største ordfestival. Ordkraft præsenterer ordet i alle dets afskygninger, og årets tema er natur. At naturen og mennesket må tale mere sammen, er ingen uenig i. Men samtalerne fører ofte ikke til andet end vrede og øget grøftegraveri af tilhængere på forskelligt farvede fronter, grønne, røde, blå og sikkert flere til. Der skal andre ord til – og de falder til årets ordfestival i samklang med både musik, film, billeder, diskussioner. Mød store forfatternavne, som alle har beskæftiget sig med menneskets natur og naturens urkræfter.

Årets festival præsenterer blandt andre Suzanne Brøgger, som til foråret er aktuel med romanbiografien Kora, en nykomponeret udgivelse af den epokegørende føljeton Creme Fraiche, Ja og Transparence. Du kan også møde Ib Michael, som er aktuel med Rejse i Koralhavet – optegnelser fra en truet verden. Bogen er en smuk lovsang til havet, men også en skildring af den menneskeskabte forurening, der er ved at kvæle livet i verdenshavene. Der kommer andre folkekære forfattere som Kirsten Thorup, Merete Pryds Helle og Leif Davidsen.

Nordkraft, Kjellerups Torv 5 i Aalborg
Fredag d. 7. april, lørdag d. 8. april og søndag d. 9. april.
GRATIS for Kulturklub medl.
Bemærk! Armbånd udleveres i FOKUS Folkeoplysnings administration i Dannebrogsgade 43 med afhentning senest d. fredag d. 7. april inden kl. 14.00. OBS! Vi uddeler også armbånd ved Bellman-koncerten i Vor Frue Kirke tirsdag d. 4. april. Der er ingen udlevering af armbånd under festivalen.


Herfra min verden går - en eftermiddag i selskab med tidl. forbundsformand Hardy Hansen. Hardy Hansen er rundet af vor egn. Han vil fortælle træk fra sit liv med opvækst og børnearbejde i Store Brøndum ved Terndrup, over aktive år som formand for Danmarks største fagforening SID. Nu har Hardy Hansen en pensionist tilværelse langt ude i ”Skoven”.
Kr. 100/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44930 – Tirsdag d. 25.04 kl. 14:00 på Skråen

Rundt om Karen Blixen
Baronesse, storvildtsjæger, storyteller.
En aften i selskab med redaktionschef Sune De Souza Schmidt-Madsen fra forlaget Lindhardt & Ringhof. Sune ved alt, hvad der er værd at vide om Karen Blixen. Han er forfatter til to bøger om Danmarks store forfatterinde og har undervist på Karen Blixen Museet, hvor han i årenes løb har opsnappet en masse viden fra de besøgende. Kl. 18.00 byder Lars Bang velkommen og sætter tidsbilledet med visningen af en gammel TV-samtale med Karen Blixen. Den er produceret af Inger Larsen for Danmarks Radio. Kl. 19.00 tager Sune ordet og lader Blixens eventyrlige liv spejle sig i analyserne af hendes bøger.
Vi afslutter med visning af filmen "Babettes Gæstebud".
Kr. 100/ GRATIS KulturKlub medl.*
(*medlemmer skal ikke tilmelde sig, blot møde op på et af tidspunkterne)
44931 – Tirsdag d. 25.04 kl. 18:00 på Skråen


Vi sidder bare her - Et møde med Jørgen Leth
Jørgen Leth blev i kraft af jobbet som cykelkommentator på kort tid folkeeje i Danmark. En mand, der tilhører den kulturelle avantgarde, men som fik en bred folkelig kontakt med den umiddelbare og kyndige formidling af Frankrig og ”Tour du France”, - en fortælling båret af personlig begejstring og farve. Vi er med til at sætte flaget på høj stang når Leth fylder 80 år, ved at indbyde til en aften i Musikkens Hus. Du møder Jørgen Leth i et samspil med musikerne Mikael Simpson og Frithjof Toksvig. Deres musikalske talkshow har fået den afslappede titel: ”Vi Sidder Bare Her…”

GRATIS KulturKlub medl.
Tilmelding er nødvendig og sker på tlf. 99301000 eller på mail: info@fokus-folkeoplysning.dk
44932 – Lørdag d. 06.05 kl. 19:00 i Musikkens hus
Ikke medlemmer kan købe gennem Musikkens hus.

 

 

MEDLEMSSKABET KOSTER KR. 499/375* DU KAN TILMELDE DIG HER

Kulturklubbens aktiviteter planlægges og afvikles af kulturkonsulent Lars Bang Jensen.  Lars kan kontaktes på tlf. 53 29 44 07  eller via mail: bangforlag@gmail.com se også Lars' hjemmeside her. Ved alle arrangementer lægger vi vægt på, at du får mere end en kulturel oplevelse. Som regel følger vi oplevelsen op med et oplæg, eller en debat. Og så betyder det sociale fællesskab også en del. Medlemsskabet giver dig også RABAT på en række spændende og unikke oplevelser, samt tilbud om nye spontane arrangementer. 

Medlems-beviser udleveres ved gratis-arrangementerne, eller kan afhentes på kontoret.

*Prisen forudsætter at du er fyldt 65 år eller er førtids pensionist og bosiddende i Aalborg Kommune. For andre er prisen 499,- kr. (gælder indtil 30-06-2017)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Som medlem af KulturKlub FOKUS får du:

  • Medlemspakken
  • Rabat på ca. 30 kulturelle arrangementer
  • 15 pct. rabat på køb i Kaffé Fair.
  • En kop kaffe/the ved køb af billet i "Biffen".
Medlemskab dokumenteres ved køb.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Besøg Kulturklubbens samarbejdspartnere

En række af vores tilbud er tilrettelagt eller afvikles i  samarbejde med andre arrangører.
Her under finder du links til nogle af vores samarbejdpartnere: