FRA VANDSKRÆK til VANDHUND

FRA VANDSKRÆK TIL VANDHUND – lær at færdes trygt og få vandet som en ven!
Det vil jeg! Sådan tænkte bl.a. Karin Høpner Thrysøe og Annette Grimm, da de første gang så dette opslag hos Fokus Folkeoplysning. Og med dem mange flere.
De var begge glade udøvere af vandgymnastik– men meget angste for at få hovedet under vand, at miste fodfæste – for hvordan kommer jeg op at stå igen?

DER ER MANGE MED VANDSKRÆK
Med mere end 10 års undervisningserfaring i vand har de 2 instruktører lært at spotte deltagere, der lider af vandskræk, på vandhold. “Vi ser deltagere med vandskræk på næsten alle vore hold. Som oftest holder de sig inde ved kanten og får ikke lavet alle øvelser effektivt, fordi de kæmper med angsten for at få hovedet under vand”, udtaler den ene af de 2 instruktører Dorte Stenner

UD AT SVØMME MED BØRNEBØRNENE – jeg tør bare ikke
Susanne Hjortsberg, den anden af de 2 instruktører, supplerer: “Vi oplever rigtig mange, der gerne vil svømme med deres børnebørn, men ikke tør. Ofte har de i deres barndom lært at svømme “på den hårde måde”. Mange er blevet kastet ud i vandet, og så måtte de selv klare paragrafferne. Og når de fik hovedet oven vande igen, blev hovedet presset under vand med bemærkningen: “Du skal også lige lære at dykke”. Denne indlæringsmetode har forståeligt skræmt mange og givet dem en angst, de har båret på lige siden”.


DE VILDE HVALER
….det er hvad Karin Thrysøe og Annette Grimm i dag kalder sig selv. Nu elsker Karin vand og hendes nye udfordring er, at hun gerne vil dykke dybere og opholde sig længere tid UNDER vand.
En stolt og storsmilende Annette fortæller, at hun har lært sit barnebarn at svømme.
Sammen med Tove, Erna, Lotte, Birgit og Susanne er de nu Vilde Hvaler, der har fået vandet som en ven.


RO OG TRYGHED
Instruktørerne fortsætter: ”Der er max 7 deltagere på et hold og med 2 instruktører, der selvfølgelig begge også er i vandet, er der virkelig mulighed for at skabe tryghed for hver enkelt deltager. Vandet er dejligt varmt og kun 1,20 m. dybt. Samtidig er vi i et mindre bassinrum, hvor der er lukket for andre end holddeltagerne. Det giver deltagerne ro – ikke at føle sig kigget på af andre badende, og kun at være sammen med andre i samme båd”.


DELTAGERNE SÆTTER TEMPOET
Som instruktører har vi selvfølgelig en lektionsplan, men tempoet - eller fremdriften - bestemmes af deltagerne. Vi farer ikke frem – og har ikke perfektionisme som mål. Målet er lyst og tryghed hos deltagerne. Og når holdet ikke er større, er det ikke et problem at møde hver enkelt deltager lige hvor de er.
“Vi har oplevet, at nogle af vores deltagere tidligere har brugt mange penge på at komme af med deres vandskræk, uden det ønskede resultat” – udtaler Dorte Stenner. Susanne Hjortsberg fortsætter: “Vi mener ikke, det behøver at være dyrt for at virke. Vores forløb er bygget op i moduler á 10 ugentlige mødegange til en helt overkommelig pris. Når de 10 mødegange er afsluttede, lader vi det være op til deltagerne, om de vil have yderligere 10 mødegange osv. På den måde er der ikke en stor “økonomisk binding” i det”.

BLIV VILD MED VAND
….lige som Karin, Anette, Tove, Susanne, Erna, Yrsa, Joan, Bente, Rita og mange flere. Det hele foregår hos Fokus Folkeoplysning, Hadsundvej 180 i Vejgaard

 

– se kurserne her VANDSKRÆK eller ring på tlf. 99 30 10 00
Nye hold starter tirsdag d. 1/9