Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Bag om bogen

Merete Pryds Helle, Mich Vraa og Sune de Souza Schmidt-Madsen

Bag om bogen
Mød forfatterne Merete Pryds Helle og Mich Vraa til en temadag,der går bag om bogen, hen ad forlagsgangen og giver os et kig ind i troldmandsværkstedet, hvor de gode historier opstår.
Kender du følelsen? Du sidder med en god bog i hånden og kan ikke slippe den. Når den er slut, tænker du:Hvordan kan forfatteren gøre det hele så levende?
Merete og Mich læser fra deres anmelderroste bøger Folkets Skønhed og HAABET. Vi hører dem fortælle om overvejelserne før, under og efter skrivearbejdet med de to vidt forskellige historier: Om skrivekrampe, tilfældigheder og det at have noget på spil.
Og så møder vi forlagschef for dansk skønlitteratur på Lindhardt & Ringhof Sune de Souza Schmidt-Madsen. Sammen med forfatterne afslører han de sjove forlagsanekdoter, der opstår
i samarbejdet mellem forfatter og forlægger og beskriver, hvordan det er at følge sin forfatter til prisoverrækkelsen af De Gyldne Laurbær.
Læs mere om HAABET og Folkets Skønhed herunder.

 Prisen er inkl. kaffe og the ad libitum og 1 sandwich

 

Forlaget skriver om bøgerne:

Folkets Skønhed af Merete Pryds Helle
Vinder af DE GYLDNE LAURBÆR 2016
Vinder af Politikens Litteraturpris 2016
Nomineret til Weekendavisens litteraturpris. Nomineret til DR Romanprisen.
Marie vokser op på Langeland i 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få of vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.
”Folkets Skønhed” er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

HAABET af Mich Vraa
Nomineret til Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen
1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: Kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.
HAABET er en grum beretning fra en tid da Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Et kapitel i rigets historie som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår.
 

Holdnr.
45960
Dato
23.11.2017
Ugedag
torsdag
Tidspunkt
Kl. 10:00 - 15:00
Underviser
Ikke oplyst
Adresse
Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000
Lokale
Aalborgsalen
Holdtimer
6,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
200
Almen
 
150
Medlemspris - KULTURKLUB FOKUS

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 123.11.201710:00 - 15:00Folkekirkens Hus