Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

David Austin og hans roser

”En rose så jeg skyde op af den frosne jord...” Roser er skabt til at forundre og betage. De blomstrer langt ind i vores kulturhistorie. Bag de smukkeste varianter står den kendte, engelske rosenavler David Austin. Kom til foredrag om manden, der dedikerede sit liv til den tornede skønhed.

Bliv blomsterbetaget, når Jens Otto Pedersen fra Det Danske Rosenselskab tager os med på en rejse gennem David Austins forædlingsarbejde, hvor han blandt andre skabte den engelske rose, også kaldet Austin rosen med det fyldige blomsterhovede og den vidunderlige duft. Bukkettens dronning.

Vi skal høre om Austins tidligste forædlinger, om grupperingen af Austinroser og nyde 200 rosenbilleder. Med fokus på 50 udvalgte roser fra de seneste 10 år hører vi, hvordan rosernes navne og kulturhistorien går op i en højere enhed. Hvordan hænger rosenavne sammen med kongelige og kendisser, og hvad er deres tilknytning til litteratur og poesi?

 

Jens Otto Pedersen er sekretær i Det Danske Rosenselskab. Selv bor han på gården Trappendal i Hejlsminde, også kendt som virkelighedens Torneroseslot. Et liv med roser har ført hans interesse mod den nu afdøde engelske rosenavler David Austin, hvis liv han gennemgår i et billedforedrag.

 

 

 

I samarbejde med havekredsene: Hammer Bakker, Hals, Aalborg, Midthimmerland og Nibe

 

Holdnr.
50919
Dato
19.02.2020
Ugedag
onsdag
Tidspunkt
Kl. 18:30 - 20:30
Underviser
Jens Otto Pedersen
Adresse
Hovedbiblioteket, Rendburgsgade 2, 9000
Lokale
Foredragssalen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
150
Almen
 
100
Medlemspris - KULTURKLUB FOKUS
 
100
Medlem af haveselskab

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 119.02.202018:30 - 20:30Hovedbiblioteket