Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Gør din hest bombesikker

Gør din hest bombesikker

Undrer du dig over, hvorfor hjørnet i ridehuset kun er farligt nogle dage? Bryder din hest sig ikke om at gå i trailer? Er den udpræget nervøs og "ser spøgelser"? Eller bliver den let skræmt på skovtur eller til stævne?

Til foredraget vil du få en forklaring på, hvorfor hesten kan gå roligt forbi én ting den ene dag og den næste være skræmt fra vid og sans; du vil lære hvordan du sænker den nervøse hests stressniveau, hvordan du kan "vaccinere" din hest, så du undgår, at den udvikler angst for bestemte ting og du vil lære, hvordan du kan vænne hesten til ting, den allerede er blevet bange for.

Til foredraget vil vi se på, hvordan stress påvirker hestens hjerne, krop og læring. Forskellige hjernesystemer aktiveres, når hesten lærer øvelser på dressurbanen og når den er bange. En forudsætning for, at vi kan vænne hesten til ting, den er bange for, er at vi "taler" til det rigtige hjernesystem. Vi "taler" til hestens hjernesystemer ved hjælp af forskellige træningsmetoder og til foredraget vil du lære, hvordan du kan "tale" til det rigtige hjernesystem.

Vi vil også komme ind på hestens forskellige copingstrategier og hvordan kan vi se på hesten, at den er stresset? Og kan hesten være stresset, selv om den virker helt rolig?

Holdnr.
46900
Dato
12.04.2018
Ugedag
torsdag
Tidspunkt
Kl. 18:30 - 21:00
Underviser
Nanna Mia Hansen
Adresse
Sundheds og kvartershuset - Fyrkildevej 7, 9220
Lokale
Foredragssalen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
150
Almen

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 112.04.201818:30 - 21:00Sundheds og kvartershuset - Fyrkildevej 7

 

Nanna Mia Hansen er psykolog og dyreadfærdsterapeut og driver til dagligt dyrepsykolog.dk. Som dyreadfærdsterapeut blev Nanna færdiguddannet fra Etologisk Institut i 2005, hvor hun specialiserede sig i adfærdsproblemer hos heste. Nanna afsluttede sin uddannelse som psykolog i 2013 med kandidatretning i neuropsykologi og speciale i læringsteori og har dermed en stor viden om hvad der sker i hjernen ved stress og angst og hvordan det påvirker læring. Nanna har endvidere taget et master’s kursus i Equine behaviour and welfare fra Edinburgh University og holder sig løbende opdateret inden for den sidste nye forskning vedrørende psykologi, hestes adfærd og adfærdsbehandling – bl.a. deltog hun i den internationale forening for Equitation Science (ISES) konference om hestes stress, læring og træning i 2014.

Nannas træningsmetoder tager udgangspunkt i en etisk og evidensbaseret tilgang der er baseret på forskning dels om stress og angst dels om hestes adfærd og indlæring.

Læs mere på www. dyrepsykolog.dk