Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Gør din hest bombesikker

 

 

 

Undrer du dig over, hvorfor hjørnet i ridehuset kun er farligt nogle dage? Bryder din hest sig ikke om at gå i trailer? Er den udpræget nervøs og "ser spøgelser"? Eller bliver den let skræmt på skovtur eller til stævne?

Til foredraget vil du få en forklaring på, hvorfor hesten kan gå roligt forbi én ting den ene dag og den næste være skræmt fra vid og sans; du vil lære hvordan du sænker den nervøse hests stressniveau, hvordan du kan "vaccinere" din hest, så du undgår, at den udvikler angst for bestemte ting og du vil lære, hvordan du kan vænne hesten til ting, den allerede er blevet bange for.

Til foredraget vil vi se på, hvordan stress påvirker hestens hjerne, krop og læring. Forskellige hjernesystemer aktiveres, når hesten lærer øvelser på dressurbanen og når den er bange. En forudsætning for, at vi kan vænne hesten til ting, den er bange for, er at vi "taler" til det rigtige hjernesystem. Vi "taler" til hestens hjernesystemer ved hjælp af forskellige træningsmetoder og til foredraget vil du lære, hvordan du kan "tale" til det rigtige hjernesystem.

Vi vil også komme ind på hestens forskellige copingstrategier og hvordan kan vi se på hesten, at den er stresset? Og kan hesten være stresset, selv om den virker helt rolig?

 

 

Nanna Mia Hansen er psykolog og dyreadfærdsterapeut og hjælper til daglig personer, der er gået i stå med deres træning eller har problemer med deres mindset eller med deres hest, der forhindrer dem i at få den fornøjelse af ridningen, som de ønsker. Nanna har en stor interesse for dyrs mentale processer samt de neuropsykologiske processer bag stress og læring: Hun har kandidatretning i neuropsykologi (forholdet mellem hjerne og adfærd) og har skrevet kandidatspeciale om basale læringsmekanismer hos dyr og mennesker. Som dyreadfærdsterapeut er Nanna uddannet fra Etologisk Institut.

 

Om Nanna

Holdnr.
45900
Dato
12.10.2017
Ugedag
torsdag
Tidspunkt
Kl. 18:30 - 20:30
Underviser
Nanna Mia Hansen
Adresse
Sundheds og kvartershuset - Fyrkildevej 7, 9220
Lokale
Foredragssalen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
150
Almen

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 112.10.201718:30 - 20:30Sundheds og kvartershuset - Fyrkildevej 7