Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Den store vikingedag

 Er du medlem af KulturKlub FOKUS er dette arrangement gratis for dig og du behøver ikke at tilmelde dig.

 

 

Den store Vikinge-dag

I flere år har tanken om et stort arrangement om Vikinge-tiden været på tegnebrædtet hos KulturKlub Fokus i Aalborg. Det fortæller klubbens mangeårige dynamo Lars Bang Jensen; - som søndag den 19. marts kan byde velkommen til et mere end flot Vikinge-arrangement på Skraaen i Aalborg.

"Vi har været i en samtale med Elisabeth Barfod Carlsen, som nu er fratrådt som leder af Museet på Lindholm Høje. Hun har været en meget dygtig og værdig leder af museet i Lindholm. Hun er derfor også fortsat vor partner og tovholder i det ambitiøse projekt, der på populær vis vil bringe den mest aktuelle viden om vikingerne til os".

Programmet har tyngde derved at Professor emeritus Else Roesdahl fra Århus er vor gæst. Sammen med historikeren Erik Johansen vil de 2 sikre en faglig dybde og opdatering.
 
Søren Ryge Pedersen fra DRTV har også sagt ja tak til at være en del af vor program. Søren Ryge Petersen er over årene kommet forbi vikinge-liv og vikinge-epoke med sin enestående evne til formidling. Der møder vi også glimt af denne lange i form af fortælling og TV-glimt.

Elisabeth Barfod Carlsen er vært og formidler programmet, - der også giver mulighed for at møde lokale vikinge-entuiaster.

Billet til den spændende dag på Skraaen kan reserveres via Fokus Folkeoplysning.
 
Entre er 150 kr.
 
Program
Søndag den 19. marts 2017 kl. 10.00 -16.00

Kl. 10:
Velkomst og introduktion til vikingedagen ved Elisabeth Barfod Carlsen.

Kl. 10.15 -11.30:
Else Roesdahl fortæller om sit liv i Vikingernes Verden.

Kl. 11.30-11.45:
Vikingekampgruppen Ihwar beretter om fornøjelsen ved at være vikingekriger.

Kl. 12-13:
Frokostpause. Vikingegruppen Lindholm Høje viser vikingehåndværk.
Der er smagsprøver på en vikingegudedrik.
Kl. 13-14:
Søren Ryge Petersen viser filmklip med vikingeskibe bl.a. ”Havhingsten”.
Kl. 14.15-15.30:
Erik Johansen serverer fortællinger om vikingerne ved Limfjorden.

Kl. 15.30:
Afslutning ved Elisabeth Barfod Carlsen og sidste snak med vikingerne i foyeren.

Frokost kan medbringes spises udenfor Skråen.
Der er også  mulighed for på 4. sal i Den Grønne Cafe at købe mad f.eks. en salat.
Der kan købes drikkevarer, kage og frugt under foredragene i Skråen.


Lidt mere information:
Velkommen til en dag i Vikingernes Verden

For 1000 år siden herskede vikingerne i Aalborg, i Nordjylland, i Skandinavien ja endda mange steder i resten af den kendte verden. På denne søndag byder vi jer ind i Vikingernes verden.
 
Arkæolog og vikingeekspert Elisabeth Barfod Carlsen har sammensat denne dag og vil som dagens konferencier binde dagen sammen og fortælle om den nyeste viden om vikingerne i Aalborg by.

Vikingebedrifter i ind- og udlandet
Professor emerita Else Roesdahl er uddannet historiker og arkæolog, og hun har bl.a. været med til at udgrave vikingeskibene i Roskilde Fjord samt forsket i de nordjyske vikingeborge Aggersborg og Fyrkat. Hun blev i 1981 ansat på Afdeling for Middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet, hvor hun i 1996 blev udnævnt til professor. Hun har skrevet adskillige videnskabelige og populærvidenskabelige bøger om vikingerne og hendes Vikingernes Verden er oversat til talrige sprog. På Skråen vil Else fortælle om et langt arbejdsliv blandt vikingerne, og hun vil på levende vis berette om deres bedrifter i ind- og udland.

Vikingeskibet
Tv-vært, journalist og forfatter Søren Ryge Petersen fra DR har gennem sine mange udsendelser også vist stor interesse for vikingernes bedrifter. Han vil fortælle og vise klip fra udsendelser om vikingernes skibe. Det er bl.a. da et vikingeskib skulle trækkes henover Draget på Helgenæs, men det er også klip fra hans serie om Havhingsten.

Vikinger omkring Limfjorden
I tv serien 1000 år i Nordjylland på Tv2Nord gav arkæolog Erik Johansen et medrivende indblik i den nordjyske historie. Erik Johansen er uddannet arkæolog fra Aarhus Universitet og var fra 1976 til 1997 ansat som museumsinspektør på Aalborg Historiske Museum. Dernæst blev han sekretariatschef i Rigsantikvarens Sekretariat og i 2002 kontorchef i Kulturarvsstyrelsen med ansvar for arkæologien og de fredede fortidsminder i Danmark. På denne dag vil han fortælle om vikingerne omkring Limfjorden, hvor han i sin tid som arkæolog bl.a. gravede i Sebbersund.
Midt på dagen vil der være vikingeoverraskelser i form af besøg af vikingekampgruppen Ihwar, vikingehåndværk fra vikingegruppen Lindholm Høje samt smagsprøver af vikingedelikatesser

 

Holdnr.
44927
Dato
19.03.2017
Ugedag
søndag
Tidspunkt
Kl. 10:00 - 16:00
Underviser
Ikke oplyst
Adresse
Nordkraft,
Lokale
Skråen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
150
Almen
 
Gratis
Medlemspris - KULTURKLUB FOKUS

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 119.03.201710:00 - 16:00Nordkraft