Du kan søge bl.a efter kursusemne, holdnavn eller -nr, dag, tidspunkt, underviser, postnr. og stednavn.

Bliv inspireret til at lave din egen ost

At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.
Prisen er inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale 
 
Dagens program:

  • Under velkomsten og indtagelse af kaffe/boller med ost gives en kort introduktion til osten oprindelse, historie og de forskellige ostetyper. Ligeledes kommer der en økologisk landmand og fortæller om mælken, når den komme direkte fra koen.
  • Grundprincipperne i ostefremstilling og lagring, herunder kort introduktion til de øvrige oste typer
  • Der sættes ost i gang og arbejdes med tre typer af ost          
  • Frokost med ostesmagning          
  • Der arbejdes videre med ostene         
  • Ostene klargøres til lagring og videre forarbejdning – og tages med hjem

 Underviser: Sten Holmgaard Sørensen. Mejeriingeniør og mangeårig underviser på Kold College, Odense (hvor mejerister og ostemagere uddannes).

Kurset udbydes i samarbejde med Halkær Kro
 

Holdnr.
44204
Dato
22.04.2017
Ugedag
lørdag
Tidspunkt
Kl. 09:00 - 15:30
Underviser
Sten Holmgaard Sørensen
Adresse
Halkær Kro, Halkærvej 59, 9240
Lokale
Kroen
Holdtimer
1,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
800
Almen

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 122.04.201709:00 - 15:30Halkær Kro